Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Belga citromos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirke
  • 5 dkg vaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db citrom
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A feldarabolt csirkét a megforrósított vajban megforgatjuk, megsózzuk, és a megtisztított, négyrét vágott zöldséggel együtt egy kevés vízzel puhára pároljuk. A megvagdalt petrezselyemzölddel meghintjük, és a húsdarabokat forró tálra szedjük. A levébe csavarjuk a citrom levét. A tejfölt simára keverjük a liszttel, besűrítjük vele a mártást, és még egyszer felforralva, a húsdarabokra öntjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/belga-citromos-csirke/