Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birsalmás csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirke
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál delikát
  • 4 db birsalma
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítése

A feldarabolt csirkét forró olajban kissé megsütjük, majd ráöntünk 4 dl. delikáttal ízesített vizet. A felszeletelt birsalmákat kevés enyhén sós vízben puhára főzzük. A cukorból, lisztből karamellmártást készítünk, és a birsalmához adjuk. A gyümölcsös mártást a csirkéhez adjuk, és együtt még 20 percig főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés: Egyszerű, de nagyszerű étel. Ha kicsit finomabbá szeretnénk tenni, akkor a birsalma mellé más gyümölcsöket is tehetünk a főzéskor.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/birsalmas-csirke/