Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bolognai csirkecomb petrezselymes burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecombfilé
  • 720 ml bolognai szósz
  • 2 evőkanál olaj

A körethez

  • 60 dkg burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál só

Bolognai szószhoz:

  • 2 kg paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • babérlevél (összemorzsolva)
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • oregánó
  • majoránna
  • cukor

Elkészítése

A csirkecom bőrét lehúzzuk és kissé megsózzuk.

Az oljat a szósszal egy serpenyőbe tesszük, majd rá a megmosott combokat és fedő alatt puhára főzzük.

A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A héját lehúzzuk és feldaraboljuk.

Egy tálba tesszük és megsózzuk.

1 evőkanál étolajon a vágott petrezselyemzöldet megfuttatjuk és összekeverjük vele a krumplit.

A mártáshoz a paradicsomot ledaráljuk és felfőzzük.

Az összes zöldséget lereszeljük, majd olajon átpárolom, leturmixoljuk és a paradicsomba öntjük. Fűszerezzük: ez egyéni ízlés szerinti mennyiségben történik a fenti fűszerekkel. Pl a cukor mennyisége a paradicsom savanyúságától is függ.

Kb fél óráig főzzük, aztán üvegbe töltjük. Tartósítót szórunk a tetejére és száraz dunsztba tesszük.

Felhasználáskor a darált húst átfuttatjuk zsíron, amíg kifehéredik, utána ráöntünk egy üveg szószt és készre főzzük a húst benne.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/bolognai-csirkecomb-petrezselymes-burgonyaval/