A csirkecom bőrét lehúzzuk és kissé megsózzuk.
Az oljat a szósszal egy serpenyőbe tesszük, majd rá a megmosott combokat és fedő alatt puhára főzzük.
A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A héját lehúzzuk és feldaraboljuk.
Egy tálba tesszük és megsózzuk.
1 evőkanál étolajon a vágott petrezselyemzöldet megfuttatjuk és összekeverjük vele a krumplit.
A mártáshoz a paradicsomot ledaráljuk és felfőzzük.
Az összes zöldséget lereszeljük, majd olajon átpárolom, leturmixoljuk és a paradicsomba öntjük. Fűszerezzük: ez egyéni ízlés szerinti mennyiségben történik a fenti fűszerekkel. Pl a cukor mennyisége a paradicsom savanyúságától is függ.
Kb fél óráig főzzük, aztán üvegbe töltjük. Tartósítót szórunk a tetejére és száraz dunsztba tesszük.
Felhasználáskor a darált húst átfuttatjuk zsíron, amíg kifehéredik, utána ráöntünk egy üveg szószt és készre főzzük a húst benne.