Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Szárnyas receptek

Borban párolt kakas

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a borban párolt kakas ízes, különleges fogás, amelyben a vörösbor és a zöldségek együtt adják meg a hús gazdag aromáját. Ünnepi ebédhez vagy különleges alkalmakra is remek választás, főtt burgonyával, galuskával vagy friss kenyérrel kínálva.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
145 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
juhaszviki
Beküldte: 2013.10.30.

Hozzávalók

Elkészítése

Hús előkészítése

A kakast feldaraboljuk, majd a combokat, szárnyakat és a mellet serpenyőben minden oldalról megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.

Zöldségek és párolás

A sárgarépát, a zellert, a karalábét és a póréhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Egy cserép edénybe tesszük a húst és az aprólékot, majd rárakjuk a zöldségeket. Meghintjük kakukkfűvel és rozmaringgal, végül ráöntjük az üveg bort és a paradicsomlevet.

Sütés és szaft készítése

Az edényt lefedve 50 percre sütőbe tesszük, amíg a hús teljesen megpuhul. Amikor elkészült, a húst és a zöldségeket kiszedjük, a visszamaradt levet pedig átszűrjük, majd sűrűre forraljuk. Tálaláskor a forró szaftot a húsra öntjük.

Tipp

A szaftot gazdagíthatjuk egy kevés vajjal, így fényesebb és teltebb ízt kap. Ha szeretnénk, a zöldségeket is tálalhatjuk a hússal együtt köretként.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is