Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borban párolt kakas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kakas
  • 2 szál sárgarépa
  • 0,5 fej zellergumó
  • 0,5 fej karalábé
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg száraz vörösbor (villányi kékfrankos)
  • 2 dl paradicsomlé
  • kakkukfű
  • rozmaring
  • só
  • bors

Elkészítése

Hús előkészítése

A kakast feldaraboljuk, majd a combokat, szárnyakat és a mellet serpenyőben minden oldalról megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.

Zöldségek és párolás

A sárgarépát, a zellert, a karalábét és a póréhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Egy cserép edénybe tesszük a húst és az aprólékot, majd rárakjuk a zöldségeket. Meghintjük kakukkfűvel és rozmaringgal, végül ráöntjük az üveg bort és a paradicsomlevet.

Sütés és szaft készítése

Az edényt lefedve 50 percre sütőbe tesszük, amíg a hús teljesen megpuhul. Amikor elkészült, a húst és a zöldségeket kiszedjük, a visszamaradt levet pedig átszűrjük, majd sűrűre forraljuk. Tálaláskor a forró szaftot a húsra öntjük.

Tipp

A szaftot gazdagíthatjuk egy kevés vajjal, így fényesebb és teltebb ízt kap. Ha szeretnénk, a zöldségeket is tálalhatjuk a hússal együtt köretként.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/borban-parolt-kakas/