Hús előkészítése
A kakast feldaraboljuk, majd a combokat, szárnyakat és a mellet serpenyőben minden oldalról megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
Zöldségek és párolás
A sárgarépát, a zellert, a karalábét és a póréhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Egy cserép edénybe tesszük a húst és az aprólékot, majd rárakjuk a zöldségeket. Meghintjük kakukkfűvel és rozmaringgal, végül ráöntjük az üveg bort és a paradicsomlevet.
Sütés és szaft készítése
Az edényt lefedve 50 percre sütőbe tesszük, amíg a hús teljesen megpuhul. Amikor elkészült, a húst és a zöldségeket kiszedjük, a visszamaradt levet pedig átszűrjük, majd sűrűre forraljuk. Tálaláskor a forró szaftot a húsra öntjük.
Tipp
A szaftot gazdagíthatjuk egy kevés vajjal, így fényesebb és teltebb ízt kap. Ha szeretnénk, a zöldségeket is tálalhatjuk a hússal együtt köretként.