Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borban sült pulykaszárnyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 pulykaszárnytő szárnyközéppel
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 200 g szeletelt bacon
  • 0,5 l (Rajnai) rizling
  • frissen őrölt szemes bors


Elkészítése:

A szárnyakat megmossuk, megtisztítjuk és levágjuk a szárnyközepet.

A szárnyközepek vékonyabb végénél körbevágjuk a bőrt és a csontokról visszafejtjük a húst 2/3 részig. Comb alakúra formázzuk és 1-1 fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük. A húsokat enyhén megborsozzuk.

A hagymákat megtisztítjuk és zöldségfúróval 2 cm átmérőjű lyukat fúrunk azokon keresztül.

A bacont négy részre osztjuk, ezután összesodorjuk és belenyomjuk a hagymákba. A kilógó végeit szépen eligazítjuk, és ezeket is fogpiszkálóval a hagymához rögzítjük.

Egy nagy teflon serpenyő aljára egy sorba lerakjuk a húst és a hagymákat, majd aláöntjük a bort. Lefedjük, nagy lángon kb fél óráig főzzük, majd átforgatjuk és kisebb lángon ismét fél óráig főzzük illetve sütjük.
[box style=”info”]Így lehet a szárny középből combot varázsolni.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/borban-sult-pulykaszarnyak/