Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Boros csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirke
  • 10 dkg szalonna
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • 3 db szegfűszeg
  • só

Elkészítése

A csirkét feldaraboljuk, sózzuk, megtűzdeljük szalonnával és tepsibe tesszük. A tejfölt elkeverjük borral, és a húsra öntjük.

Rámorzsoljuk a margarint, a szegfűszeget beleszórjuk és a tálat lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig pároljuk, majd a tetőt levéve pirosra sütjük.

Sütés közben többször meglocsoljuk a pecsenyelével. Burgonyával, vagy rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/boros-csirke/