Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bőrös csirkecomb petrezselymes burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sült csirkéhez

  • 8 darab felső, bőrös csirkecomb
  • szárnyas fűszerkeverék
  • olaj
  • 1 dl víz

Petrezselymes burgonya

  • 1,5 kg burgonya
  • víz
  • 1 dl étolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A csirkecombokat olajozott tepsibe helyezzük, majd szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk.

Öntünk a tepsibe kb 1 dl vizet, majd lefóliázzuk és sütőben közepes lángon 20 percig sütjük/pároljuk. Ezután a fóliát levesszük és addig sütjük, ameddig a csirkecombok omlósak lesznek.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd kevés vizet.

Ezeket szépen összesütjük, majd fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonya megpuhul. Figyeljünk a folyadék pótlására. Burgonyafüggő a hozzáadandó víz mennyisége.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/boros-csirkecomb-petrezselymes-burgonyaval/