Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj kb 15 dkg zsír (sertés, kacsa, liba mindegy, akár vegyesen is lehet) többféle bors (fekete vagy fehér, illetve citrombors, színes bors is lehet) továbbá, kevés pirospaprika a szép szín érdekében só ízlés szerint Elkészítése: Mikor már unjuk a szalámikat, akkor jól jöhet egy kis zsírban sült csirkemáj, amit ehetünk frissen még […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2014.02.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • kb 15 dkg zsír (sertés, kacsa, liba mindegy, akár vegyesen is lehet)
  • többféle bors (fekete vagy fehér, illetve citrombors, színes bors is lehet)
  • továbbá, kevés pirospaprika a szép szín érdekében
  • só ízlés szerint


Elkészítése:

Mikor már unjuk a szalámikat, akkor jól jöhet egy kis zsírban sült csirkemáj, amit ehetünk frissen még melegen vagy miután kihűlt, napokig rájárhatunk erre a jó ki kenyérre pakolható finomságra!

A megtisztított májat egy kisebb tepsibe helyezzük. Rádaraboljuk a zsírt és készre sütjük. Só nélkül sütjük, hogy ne keményedjen meg. Ha szépen kitisztul a zsír, akkor biztosan elkészült.

Ezután fűszerezzük a bors félékkel, paprikával, sózzuk és már fogyasztható is. Ha későbbre hagynánk, akkor egy tálban zsírral felöntve hagyjuk megdermedni, majd hűtőbe téve rájárunk kedvünkre!
[box style=”info”]Más fajta májakkal is készíthetjük, a fűszerezéstől pedig eltérhetünk. Zöld fűszerekkel is kellemes ízt adhatunk a májnak :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is