Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- kb 15 dkg zsír (sertés, kacsa, liba mindegy, akár vegyesen is lehet)
- többféle bors (fekete vagy fehér, illetve citrombors, színes bors is lehet)
- továbbá, kevés pirospaprika a szép szín érdekében
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Mikor már unjuk a szalámikat, akkor jól jöhet egy kis zsírban sült csirkemáj, amit ehetünk frissen még melegen vagy miután kihűlt, napokig rájárhatunk erre a jó ki kenyérre pakolható finomságra!
A megtisztított májat egy kisebb tepsibe helyezzük. Rádaraboljuk a zsírt és készre sütjük. Só nélkül sütjük, hogy ne keményedjen meg. Ha szépen kitisztul a zsír, akkor biztosan elkészült.
Ezután fűszerezzük a bors félékkel, paprikával, sózzuk és már fogyasztható is. Ha későbbre hagynánk, akkor egy tálban zsírral felöntve hagyjuk megdermedni, majd hűtőbe téve rájárunk kedvünkre!
[box style=”info”]Más fajta májakkal is készíthetjük, a fűszerezéstől pedig eltérhetünk. Zöld fűszerekkel is kellemes ízt adhatunk a májnak :)[/box]