Elkészítése
Először a megmosott csirkehúst tepsibe helyezzük. Ha csirkecombot használunk, érdemes előre kicsontozni, hogy gyorsabban átsüljön. Ízlés szerint megsózzuk és fűszerezzük, majd felaprított fokhagymával meghintjük.
A csirkehús tetejére bacon szalonnát helyezünk úgy, hogy az jól befedje a húst. Hozzáadunk egy kevés zsírt vagy olajat, és öntünk alá egy kevés vizet. A tepsit alufóliával lefedjük, majd sütőben addig pároljuk, amíg a hús puhára nem fő.
Amikor a hús már puha, levesszük az alufóliát, és hagyjuk, hogy a bacon szépen megpiruljon. Mielőtt teljesen kész lenne, a hús tetejére felkarikázott paradicsomot helyezünk, majd azt borssal és fűszerekkel ízesítjük. Addig sütjük, amíg a paradicsom is aranybarnára nem sül.
Tálalás
Az ételt párolt zöldkörettel és hasábburgonyával tálalhatjuk. Jó étvágyat!
