Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsós paradicsomos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • csirkehús (mell, szárny, comb ízlés szerint )
  • 5 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • bacon
  • 4 db paradicsom (karikákra vágva )
  • só
  • bors
  • sült hús fűszerkeverék
  • zsír (a sütéshez )

Elkészítése

Először a megmosott csirkehúst tepsibe helyezzük. Ha csirkecombot használunk, érdemes előre kicsontozni, hogy gyorsabban átsüljön. Ízlés szerint megsózzuk és fűszerezzük, majd felaprított fokhagymával meghintjük.

A csirkehús tetejére bacon szalonnát helyezünk úgy, hogy az jól befedje a húst. Hozzáadunk egy kevés zsírt vagy olajat, és öntünk alá egy kevés vizet. A tepsit alufóliával lefedjük, majd sütőben addig pároljuk, amíg a hús puhára nem fő.

Amikor a hús már puha, levesszük az alufóliát, és hagyjuk, hogy a bacon szépen megpiruljon. Mielőtt teljesen kész lenne, a hús tetejére felkarikázott paradicsomot helyezünk, majd azt borssal és fűszerekkel ízesítjük. Addig sütjük, amíg a paradicsom is aranybarnára nem sül.

Tálalás

Az ételt párolt zöldkörettel és hasábburgonyával tálalhatjuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/borsos-paradicsomos-csirke/