Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bosnyák csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirke felsőcomb
  • 70 dkg burgonya
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 3 közepes tv paprika
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • reszelt sajt a tetejére (el is maradhat)


Elkészítése:

A csirkecombokat megmossuk (én lehúztam a bőrét) és besózzuk.

Füstölt szalonnát apróra vágjuk, és az olajon kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat.

Burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és karikára vágjuk.

Közepes tepsit olajjal kikenünk, elterítjük benne a burgonyát, karikára vágott hagymát, paradicsomot, paprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával.

Tetejére terítjük a megsütött csirkedarabokat, és rácsöpögtetjük a hússütésből megmaradt zsiradékot, valamint rászórjuk a sajtot. Előmelegített sütőben sütjük, amíg a húsok szépen megpirulnak, meglocsoljuk tejföllel, és még 4-5 percig sütjük.

 

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/bosnyak-csirke/