Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brie sajttal és zöld olívabogyóval töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db csirkemellfilé
  • olívabogyó
  • brie sajt
  • ricotta
  • snidling
  • só
  • bors
  • oregánó
  • burgonya
  • olívaolaj

Elkészítése

Csirkemell előkészítése

A csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal fűszerezzük. Mindegyik szelet közepére egy darab brie sajtot és egy olívabogyót teszünk, majd feltekerjük, és fogvájóval rögzítjük. A csirkemelleket egy tepsibe helyezzük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és ízlés szerint apróra vágott vöröshagymát is szórhatunk mellé.

Burgonya elkészítése

A burgonyákat alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és meglocsoljuk olívaolajjal. A csirkemellekkel együtt sütjük a tepsiben.

Sütés

A húst és a burgonyát előmelegített sütőben, 180 °C-on körülbelül 30 percig sütjük, amíg a csirkemell omlós és a burgonya kívül ropogós, belül puha lesz.

Tálalás

A sütés után a csirkemellekből eltávolítjuk a fogvájókat. Ízlés szerint egyben vagy szeletelve tálaljuk. A burgonyák tetejére egy-egy kanálnyi fűszeres ricottát kanalazunk, amely még gazdagabbá teszi az ételt.

Tipp

A csirkemell töltelékét variálhatjuk: a brie helyett camembert-t vagy füstölt sajtot, az olívabogyó helyett pedig aszalt paradicsomot is használhatunk, így mindig új ízélményt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/brie-sajttal-es-zold-olivabogyoval-toltott-csirkemell/