Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brokkolis krémsajtos csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet csirkemellfilé
  • 1 egész brokkoli
  • 250 g krémsajt
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • szerecsendió
  • só
  • bors
  • 20 dkg trappista sajt


Elkészítése:

A húst megmossuk, és leitatjuk róluk a felesleges vizet. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk lisztben. Forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük (3-3 perc oldalanként).

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és apró darabokra vágjuk.

A krémsajtot a főzőtejszínnel, sóval, borssal és szerecsendióval jól elkeverjük. Hozzáadunk egy tojást és beleforgatjuk a feldarabolt brokkolit.

Az elősütött hússzeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és rájuk kanalazzuk a brokkolis-sajtos masszát. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. fél órát sütjük, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megsüljön.

Rizzsel, zöldséges rizzsel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/brokkolis-kremsajtos-csirkemell/