Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brokkolis pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet pulykamell
  • 1 fej brokkoli
  • 2 szál sárgarépa
  • só
  • bors
  • 2 dl étolaj
  • 15 dkg sajt

Besamell

  • 7 dkg vaj
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • szerecsendió
  • bors
  • só

Elkészítése

A pulykamellet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A rózsáira brokkolit és felkarikázott sárgarépát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Felforrósítunk 2 dl olajat, majd a húsok mindkét oldalát hirtelen elősütjük. Ha megsültek, jénaiba vagy tepsibe fektetjük (én nem szoktam lecsepegtetni az olajat róla, a serpenyőből egyböl rakom át).

A kihült zöldségeket ráhalmozzuk a húsra.

Elkészítjük a besamelt. Megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a lisztet és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Menet közben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint és szerecsendióval ízesítjük. Ha elkészült, a húsokra öntjük és reszelt sajttal meghintjük.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, míg a sajt pirulni kezd.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/brokkolis-pulykamell/