Elkészítése
Besamel mártás:
A tejet forráspontig melegítjük, majd félretesszük. Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és alacsony hőfokon világos zsemleszínűre pirítjuk. A forró tejet folyamatos keverés mellett, apránként a lisztes keverékhez öntjük, ügyelve, hogy csomómentes legyen. Sóval és fehér borssal ízesítjük. Amikor a mártás besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg elolvad. Hagyjuk kissé hűlni, majd belekeverjük a tejfölt.
Brokkoli előkészítése:
A brokkolirózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük (kb. 3-4 perc), majd leszűrjük, és hideg vízzel lehűtjük, hogy megőrizzék szép zöld színüket.
Csirkemellek előkészítése:
A csirkemellszeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Az egyik lisztes felét vékonyan megkenjük a besamel mártással, ráhelyezünk 2 brokkolirózsát, és szorosan feltekerjük.
Panírozás:
A feltekert csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, hogy a panír teljesen befedje őket.
Sütés:
Egy serpenyőben forró olajban, fedő alatt, alacsony-közepes lángon lassan kisütjük a töltött csirkemelleket, amíg aranybarnára sülnek, és a hús átsül. A sütés során a csirkemelleket forgassuk, hogy minden oldaluk egyenletesen készüljön el.
Tálalás:
A brokkolival töltött csirkemelleket frissen, salátával, rizibizivel vagy burgonyapürével kínáljuk.

