Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brokkolival töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet csirkemell
  • só
  • 25 dkg brokkoli

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A besamel mártáshoz

  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • só
  • őrölt fehérbors
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése

Besamel mártás:

A tejet forráspontig melegítjük, majd félretesszük. Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és alacsony hőfokon világos zsemleszínűre pirítjuk. A forró tejet folyamatos keverés mellett, apránként a lisztes keverékhez öntjük, ügyelve, hogy csomómentes legyen. Sóval és fehér borssal ízesítjük. Amikor a mártás besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg elolvad. Hagyjuk kissé hűlni, majd belekeverjük a tejfölt.

Brokkoli előkészítése:

A brokkolirózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük (kb. 3-4 perc), majd leszűrjük, és hideg vízzel lehűtjük, hogy megőrizzék szép zöld színüket.

Csirkemellek előkészítése:

A csirkemellszeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Az egyik lisztes felét vékonyan megkenjük a besamel mártással, ráhelyezünk 2 brokkolirózsát, és szorosan feltekerjük.

Panírozás:

A feltekert csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, hogy a panír teljesen befedje őket.

Sütés:

Egy serpenyőben forró olajban, fedő alatt, alacsony-közepes lángon lassan kisütjük a töltött csirkemelleket, amíg aranybarnára sülnek, és a hús átsül. A sütés során a csirkemelleket forgassuk, hogy minden oldaluk egyenletesen készüljön el.

Tálalás:

A brokkolival töltött csirkemelleket frissen, salátával, rizibizivel vagy burgonyapürével kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/brokkolival-toltott-csirkemell/