Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brokkolival töltött pulykamell színes salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • só
  • bors
  • 10-12 darab brokkoli rózsa
  • csipetnyi szódabikarbóna
  • 4 szelet sajt

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Saláta:

  • 0,5 fej jégsaláta
  • 1 piros kápia paprika
  • 1 kisebb darab uborka
  • 1 zöld hagyma
  • 2 paradicsom
  • metélőhagyma
  • olívaolaj
  • citromos balzsamkrém

Elkészítése:

A brokkoli rózsákat sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük. (A szódabikarbóna segít megőrizni a brokkoli szép zöld színét.)

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük az előfőzött brokkolit, valamint a sajtot. Feltekerjük, és a szokott módon bepanírozzuk: megforgatjuk lisztben, tojásba mártjuk, és végül zsemlemorzsával befedjük.

Forró olajban fedő alatt lassan kisütjük.

Saláta készítése:

Összevágjuk a zöldségeket, az uborkát lesózzuk, majd  az összes zöldséget összekeverjük. Meglocsoljuk egy teáskanál olívaolajjal és citromos balzsamkrémmel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/brokkolival-toltott-pulykamell-szines-salataval/