Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Búbos csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 csirkemell filé 4 evőkanál dinsztelt gomba (nálam most szegfűgomba) /hagymán olajon,pici sóval dinsztelt/ 2-3 evőkanál lecsó (egy paprika, paradicsom egy kis fej hagymából) 6 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt 2 evőkanál olaj diónyi vaj 2 ek aprószemű zabpehely 1 tojás csokor petrezselyemzöld só, bors Elkészítése: Megmossuk a csirkemellet és lecsepegtetjük a vizet, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2017.11.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 4 evőkanál dinsztelt gomba (nálam most szegfűgomba) /hagymán olajon,pici sóval dinsztelt/
  • 2-3 evőkanál lecsó (egy paprika, paradicsom egy kis fej hagymából)
  • 6 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • diónyi vaj
  • 2 ek aprószemű zabpehely
  • 1 tojás
  • csokor petrezselyemzöld
  • só, bors


Elkészítése:

Megmossuk a csirkemellet és lecsepegtetjük a vizet, majd minden filéből három szeletet vágunk és egy kicsit kiklopfoljuk.
Fűszerezzük sóval, borssal.

Elkészítjük a lecsót: a felaprított hagymát egy csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, egy mokkáskanál cukrot vagy édesítőszert.2-3 percig pároljuk,hogy csak roppanós maradjon a paprika.

Egy kis (diónyi) hagymán egy evőkanál olajon megpirítjuk a megtisztított gombát, sózzuk és borsozzuk

Serpenyőbe tesszük az olajat, majd a vajat és a hússzeleteket elősütjük (oldalanként kb 4 perc), majd átszedjük egy tepsibe és ráöntjük a zaftot.

Közben lereszeljük a sajtot és elkészítjük a gombás masszát. Egy tányérban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet, a tojást, meghintjük bőven apróra vágott petrezselyemzölddel, ízesítjük ha még szükség sóval és frissen őrölt borssal. Beletesszük a reszelt sajt egyharmadát és kanállal jól összekeverjük.

Az elősütött hús tetejére halmozzuk a gombás tölteléket, a tetejét meghintjük sajttal, lehet rátenni paradicsom szeletet, petrezselymet, ki mit szeretne és forró sütőbe toljuk.

Amikor a sajt kezd elolvadni (kb 5 perc múlva) alufóliával letakarjuk és kb 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt.

[box style=”info”]Természetesen más gombával is készíthető.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is