Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Búbos libacomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4-5 libacomb
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg füstölt húsos szalonna
  • kevés olaj
  • só
  • majoránna
  • 1 nagyobb alma
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma

Köretnek:

  • rizs
  • mexikói zöldségkeverék


Elkészítése:

A libacombokat jól megmossuk, megszárítjuk. A savanyú káposztát átmossuk, apróra vágjuk, a füstölt szalonnát kockázzuk. Serpenyőben a szalonnát megdinszteljük, erre kerül a káposzta, majd némi víz. 15 percig pároljuk. A libacombon a bőrt kissé fellazítjuk, megtöltjük a káposztával. Ha szükséges a húst hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük.

Egy nagyobb tepsi aljára helyezzük a felszeletelt hagymát, almát és fokhagymát – erre jönnek a töltött húsok. Meglocsolom olíva olajjal majd lefedve mehet is az előmelegített sütőbe. Körülbelül 1- 1,5 óráig sütöm de inkább kisebb hőfokon. A végén a fóliát vagy fedőt leveszem, és a tetejét megpirítom.

Köretnek zöldséges rizst készítettem.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/bubos-libacomb/