Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Bundás csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bundás csirkemell egy klasszikus, mégis mindig nagy kedvenc. A fűszeres hús omlósra sül belül, kívül pedig aranyszínű bundát kap. Gyorsan elkészíthető, így hétköznapi ebédnek vagy vacsorának is kiváló.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Elkészítés

A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kevés delikáttal. Egy tálban a tojásokat felverjük, hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk, majd fokozatosan tejjel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen.

A befűszerezett húsdarabokat a masszába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Tálalás

A bundás csirkemellet friss salátával, burgonyapürével vagy rizzsel kínálhatjuk, de önmagában is remek fogás.

Tipp

A masszába keverhetünk reszelt sajtot vagy aprított zöldfűszereket, például petrezselymet vagy bazsalikomot, így még ízletesebb lesz. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a húsokat sütőben is elkészíthetjük kevés olajjal, így nem szívnak fel annyi zsiradékot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is