Elkészítés
A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kevés delikáttal. Egy tálban a tojásokat felverjük, hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk, majd fokozatosan tejjel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen.
A befűszerezett húsdarabokat a masszába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Tálalás
A bundás csirkemellet friss salátával, burgonyapürével vagy rizzsel kínálhatjuk, de önmagában is remek fogás.
Tipp
A masszába keverhetünk reszelt sajtot vagy aprított zöldfűszereket, például petrezselymet vagy bazsalikomot, így még ízletesebb lesz. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a húsokat sütőben is elkészíthetjük kevés olajjal, így nem szívnak fel annyi zsiradékot.