Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bundázott csirkemáj, csíkos mediterrán krumplival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

0

1

2

3

  • 500

4

  • g

5

  • csirkemáj

6

7

8

9

10

  • 1-2

11

  • gerezd

12

  • fokhagyma

13

14

15

16

17

  • majoránna

18

19

20

21

22

  • só

23

24

25

26

27

  • bors

28

A bundázáshoz

  • 6 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • víz
  • 1 csipet só

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

Csirkemáj előkészítése

A csirkemájat megtisztítjuk, az ereket kivágjuk, majd alaposan megmossuk. A frissen zúzott fokhagymát összekeverjük borssal és majoránnával, majd ezzel bedörzsöljük a májakat. Mindkét oldalukat vékonyan meghintjük étkezési keményítővel.

Bunda

A kukoricalisztet, a sima lisztet, az étkezési keményítőt és a szódabikarbónát összekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, majd csipet sóval ízesítjük.

Sütés

Egy serpenyőben olajat hevítünk. A májakat belemártjuk a masszába, majd mindkét oldalukat közepesen erős lángon megsütjük, amíg szép színt kapnak. (A máj hajlamos fröcskölni, ezért érdemes óvatosan sütni.) A kész darabokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. A májat csak a sütés után sózzuk meg.

Tálalás

Mediterrán csíkos burgonyával kínáljuk, amely friss zöldségekkel és fűszerekkel sült köretként tökéletes kísérője a bundázott májnak.

Tipp

A bundába keverhetünk egy kevés pirospaprikát vagy fokhagymaport, így még fűszeresebb lesz. A krumplit megszórhatjuk reszelt parmezánnal a sütés végén, hogy különlegesebb ízt kapjunk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/bundazott-csirkemaj-csikos-mediterran-krumplival/