Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyaágyon sült, fűszeres csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab csirkecomb (egész)
  • só
  • bors
  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 6 darab koktélparadicsom

A combok kenéséhez

  • 1,5 dl paradicsomlé
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál szárított rozmaring
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • csipet majoránna
  • 50 ml olaj

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és 4 gerezdre vágjuk.

A combokat megtisztítjuk és a forgónál elvágjuk, majd sózzuk és borssal meghintjük.

A krumplit az ételízesítővel megszórjuk, elkeverjük, majd az olajjal kent tepsibe helyezzük és rátesszük a combokat.

Alufóliával befedjük a tepsit és 220 fokra melegített sütőben 45 percig sütjük.

Ekkor kivesszük a sütőből. A fűszereket, az olajat és a paradicsomlevet összekeverjük, majd a combokat bekenjük vele.

Visszatesszük a sütőbe alufóliával letakarva. 10 perc múlva újból kivesszük és a paradicsomot is rászeljük és újból bekenjük a fűszeres lével.

Fólia nélkül további 15 percig 180 fokon sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/burgonyaagyon-sult-fuszeres-csirkecomb/