Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyával és zöldséggel töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg gomba
  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg burgonya
  • 10 szelet bacon
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • salátakeverék
  • zöldborsó
  • ételízesítő
  • só
  • bors
  • oregánó
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

Először egy őzgerincformát vajjal kikenek, majd megszórom zsemlemorzsával. A formát kibélelem baconszeletekkel, úgy hogy a széleken is túllógjanak. Erre vékonyra szeletelt, fűszerezett csirkemell szeleteket helyezek.

A burgonyát felkockázom, sós vízben megfőzöm, majd összetöröm, és ezt a csirkemellre terítem. Ezt követően a hagymával és zöldborsóval megpirított, oregánóval, sóval és borssal ízesített gombát rétegezem rá.

A kilógó csirkemell szeleteket és a szalonnát visszahajtom a töltelékre, hogy teljesen befedje azt. A formát 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem, és fél óra alatt készre sütöm.

Tálalás:

Miután elkészült, a sültet óvatosan kiborítom a formából, majd szeletelem. Salátaágyon tálalom, hogy friss és ízletes kiegészítést kapjon a fogás.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/burgonyaval-es-zoldseggel-toltott-csirkemell/