Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Céklásrizottó papírban sült csirkével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Rizottó

  • 20 dkg arborio rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db cékla
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 8 dl húsleves alaplé (kb)
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • bors
  • só

Papírban sült csirke

  • 1 egész csirkemell (csont és bőr nélkül)
  • 1 kiskanál szárított kakukkfű
  • 1 kiskanál szárított rozmaring
  • 2 evőkanál vaj
  • só
  • bors
  • zsírpapír

Elkészítése

A csirkemellet vágjuk ketté, dörzsöljük be a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és helyezzük egy-egy nagyobb zsírpapírra. Morzsoljuk rá a vajat és csomagoljuk be, mint a szaloncukrot.

Tegyük egy tepsire és 180 °C-on süssük kb 35-40 percig.

A céklát hámozzuk meg és reszeljük finomra.

Felhevített olajon pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a rizst és kevergessük addig, amíg opálossá nem válik. Ezután öntsük hozzá a bort és hagyjuk, hogy beszívja a rizs, majd adjuk hozzá a céklát és merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet (mindig csak akkor, amikor a rizs már beszívta a folyadékot) és párszor átkeverve főzzük készre.

Végül keverjük bele a vajat és a parmezánt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Azonnal tányérra szedjük, ráhelyezzük a felszeletelt csirkehúst és megszórjuk zöldhagymával.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ceklasrizotto-papirban-sult-csirkevel/