Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Chicken ticca masala

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tikka pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a csirkefalatokat beleforgatjuk. Ezután a pácolt húst lefedjük, és legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy jól átjárják az ízek. Másnap a pácolt csirkehúst grillrácson 180 fokos sütőben, körülbelül 15 perc alatt megsütjük. Érdemes a grillrács alá egy sütőpapírral bélelt tepsit helyezni, hogy felfogja a lecsöpögő szószt. Ez […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.11.

Hozzávalók

A tikka páchoz

A masala szószhoz

Elkészítése

A tikka pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a csirkefalatokat beleforgatjuk. Ezután a pácolt húst lefedjük, és legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy jól átjárják az ízek.

Másnap a pácolt csirkehúst grillrácson 180 fokos sütőben, körülbelül 15 perc alatt megsütjük. Érdemes a grillrács alá egy sütőpapírral bélelt tepsit helyezni, hogy felfogja a lecsöpögő szószt. Ez a sült csirke tikka, amit akár önálló ételként is tálalhatunk.

Amíg a csirke sül, elkészítjük a masala szószt. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd megpároljuk rajta a szétzúzott fokhagymát és a gyömbért. Ráöntjük a paradicsompürét, majd kicsit tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és az összes fűszert, és alaposan összekeverjük.

A szószt felforraljuk, majd belekeverjük a sütőben megsült csirkét és a lecsöpögött pácot. Az egészet együtt még néhány percig rotyogtatjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is