Elkészítése
A tikka pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a csirkefalatokat beleforgatjuk. Ezután a pácolt húst lefedjük, és legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy jól átjárják az ízek.
Másnap a pácolt csirkehúst grillrácson 180 fokos sütőben, körülbelül 15 perc alatt megsütjük. Érdemes a grillrács alá egy sütőpapírral bélelt tepsit helyezni, hogy felfogja a lecsöpögő szószt. Ez a sült csirke tikka, amit akár önálló ételként is tálalhatunk.
Amíg a csirke sül, elkészítjük a masala szószt. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd megpároljuk rajta a szétzúzott fokhagymát és a gyömbért. Ráöntjük a paradicsompürét, majd kicsit tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és az összes fűszert, és alaposan összekeverjük.
A szószt felforraljuk, majd belekeverjük a sütőben megsült csirkét és a lecsöpögött pácot. Az egészet együtt még néhány percig rotyogtatjuk, hogy az ízek összeérjenek.
