Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Chicken ticca masala recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé (nagyobb kockákra vágva)

A tikka páchoz

  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 0,5 db lime leve
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 mokkáskanál őrölt koriander
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál tikka fűszerkeverék
  • 1 púpozott kávéskanál curry
  • só

A masala szószhoz

  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 140 g paradicsompüré
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál kömény
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál currypor
  • 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
  • só
Chicken ticca masala

Elkészítése

A tikka pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a csirkefalatokat beleforgatjuk. Ezután a pácolt húst lefedjük, és legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy jól átjárják az ízek.

Másnap a pácolt csirkehúst grillrácson 180 fokos sütőben, körülbelül 15 perc alatt megsütjük. Érdemes a grillrács alá egy sütőpapírral bélelt tepsit helyezni, hogy felfogja a lecsöpögő szószt. Ez a sült csirke tikka, amit akár önálló ételként is tálalhatunk.

Amíg a csirke sül, elkészítjük a masala szószt. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd megpároljuk rajta a szétzúzott fokhagymát és a gyömbért. Ráöntjük a paradicsompürét, majd kicsit tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és az összes fűszert, és alaposan összekeverjük.

A szószt felforraljuk, majd belekeverjük a sütőben megsült csirkét és a lecsöpögött pácot. Az egészet együtt még néhány percig rotyogtatjuk, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/chicken-ticca-masala/