Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Chilis-bazsalikomos csirkecomb spagettivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 személyre 1 kg csirkecomb 1 dl olaj 2-3 ág friss bazsalikom 2-3 friss chili paprika 0,5 lime, vagy citrom leve 2 gerezd fokhagyma őrölt fehér bors só Tésztához: 50 dkg spagetti tészta 12 dkg sajt 4 dkg vaj 2 csapott ek sima liszt 3-4 dl tej 1 gerezd fokhagyma 2-3 ág friss bazsalikom […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
veruss74
Beküldte: 2015.10.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

4 személyre

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 dl olaj
  • 2-3 ág friss bazsalikom
  • 2-3 friss chili paprika
  • 0,5 lime, vagy citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehér bors

Tésztához:

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 12 dkg sajt
  • 4 dkg vaj
  • 2 csapott ek sima liszt
  • 3-4 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ág friss bazsalikom
  • 2 friss chili paprika
  • frissen reszelt szerecsendió
  • bors


Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítjuk, tálba tesszük.

A páchoz egy kisebb tálba öntünk 1 dl olajat, hozzáfacsarjuk a fél lime levét, belereszeljük a fokhagymát, teszünk hozzá egy csapott teáskanál sót, 0,5 tk fehér borsot és a chili paprikát (ha nagyon erős fajta, akkor távolítsuk el a magjait) felaprítva. Ezzel a páccal jól bedörzsöljük a combokat.

A bazsalikom ágakat megmossuk és lecsepegtetjük, a leveleket leszedve összetépkedjük, és hozzáadjuk a húshoz. Az egészet letakarva hűtőbe tesszük legalább egy órára. De az sem árt neki, ha előző este bepácoljuk.

Sütéshez egy kevés zsírral kikenjük a tepsit, betesszük a combokat, és először fóliával letakarva párolva sütjük, majd mikor a hús már megpuhult, a fóliát levéve szép pirosra sütjük őket.

Míg a combok sülnek, addig elkészítjük a tésztaköretet.

Köret készítése:

A tésztát sós, lobogó, bő vízben fogkeményre (al dente) főzzük, majd lecsepegtetjük.

Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk (besamel mártást készítünk), majd felöntjük annyi tejjel, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk, de ne felejtsük el, hogy a sajt is sűríteni fog rajta. Teljesen csomómentesre keverve összeforraljuk.

Még krémesebbé tehetjük, ha a tej egy részét egy kis tejszínnel helyettesítjük. Ízesítjük sóval, frissen őrölt fehér borssal, frissen reszelt szerecsendióval, és belereszeljük a gerezd fokhagymát is. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és jól elkeverjük, hogy elolvadjon benne.

A kifőtt, tésztát beleforgatjuk, megszórjuk friss, felkarikázott chilivel, és nagyobb darabokra tépkedett bazsalikommal. Összeforraljuk, és már tálalhatjuk is a sült csirkecombokkal.

[box style=”info”]Sokszor úgy vagyunk az ételekkel, hogy szeretjük a megszokott, ismert ízeket, de azért néha egyszer-egyszer érdemes megpróbálni más ízben is, ugyanazokat az alapanyagokat. Ehhez pedig nem kell más, mint, hogy legyünk elég bátrak kipróbálni másféle fűszerezéseket. Egy kevés friss, zöld fűszernövény, némi lime, vagy citrom és friss chilipaprika már elég is, hogy egy hagyományos sült csirkecombot más köntösbe bújtassunk, mint ahogy megszoktuk.
Persze ennek az ételnek érdekes része a tésztaköret is, mivel, ugyanazokkal a fűszerekkel készült, mint a hús, de mégis más, mivel ad egy kis pluszt az ételnek a sajtmártás miatt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is