Elkészítése
Előkészítés:
A csirkét alaposan megtisztítjuk, megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük. A fokhagymát áttörjük, a chili paprikát pedig apróra vágjuk. Az olívaolajat elkeverjük a fokhagymával, chilivel, sóval, borssal, szárnyas fűszerkeverékkel és az őrölt köménnyel. A csirkét kívül-belül alaposan bedörzsöljük ezzel a páccal, hogy mindenhol jól befedje.
A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A burgonyát sóval, borssal és szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük.
Elkészítés:
Egy tepsibe terítjük a fűszerezett burgonyát, és ráhelyezzük a cikkekre vágott vöröshagymát. A befűszerezett csirkét a zöldségek tetejére helyezzük. A tepsit alufóliával szorosan lefedjük, hogy a csirke és a burgonya szaftosan párolódjon.
Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 1 órát sütjük. Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és a sütőt 200 °C-ra állítjuk, hogy a csirke bőre aranybarnára süljön (kb. 20-30 perc).
Tálalás:
A megsült csirkét és a vele sült burgonyát forrón tálaljuk. Köretként friss salátát kínálhatunk mellé.
