Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Chilis, borsos csirke egészben sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db egész csirke
  • 1,2 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 cl olívaolaj
  • 1 db chili paprika
  • só
  • 1 kávéskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 1 evőkanál durvára őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítése

Előkészítés:

A csirkét alaposan megtisztítjuk, megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük. A fokhagymát áttörjük, a chili paprikát pedig apróra vágjuk. Az olívaolajat elkeverjük a fokhagymával, chilivel, sóval, borssal, szárnyas fűszerkeverékkel és az őrölt köménnyel. A csirkét kívül-belül alaposan bedörzsöljük ezzel a páccal, hogy mindenhol jól befedje.

A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A burgonyát sóval, borssal és szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük.

Elkészítés:

Egy tepsibe terítjük a fűszerezett burgonyát, és ráhelyezzük a cikkekre vágott vöröshagymát. A befűszerezett csirkét a zöldségek tetejére helyezzük. A tepsit alufóliával szorosan lefedjük, hogy a csirke és a burgonya szaftosan párolódjon.

Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 1 órát sütjük. Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és a sütőt 200 °C-ra állítjuk, hogy a csirke bőre aranybarnára süljön (kb. 20-30 perc).

Tálalás:

A megsült csirkét és a vele sült burgonyát forrón tálaljuk. Köretként friss salátát kínálhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/chilis-borsos-csirke-egeszben-sutve/