Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Chilis-mézes pecsenyekacsa szárnytő recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 db pecsenyekacsa szárnytő
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl chili szósz
  • szárnyas fűszerkeverék
  • só
  • bors
  • 5 cl olívaolaj

Elkészítése

A szárnytöveket megtisztítjuk és megmossuk. A vöröshagymákat megpucoljuk, majd négybe vágjuk. A kacsaszárnyakat sózzuk.

Az olívaolajat összekeverjük a mézzel, a chiliszósszal, az átnyomott fokhagymával és a fűszerekkel. A szárnytöveket alaposan beleforgatjuk a pácba, majd legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Ha van időnk, érdemes előző nap bepácolni, mert így még ízletesebb lesz.

A bepácolt szárnytöveket egy tepsibe tesszük, közé rakjuk a négybe vágott vöröshagymát, majd egy deci vizet öntünk alá. Lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben egy órán át sütjük.

Ezután levesszük a fóliát, és visszatesszük a sütőbe további 20-30 percre, amíg szép pirosra sül.

Sült újburgonyával és friss salátával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/chilis-mezes-pecsenyekacsa-szarnyto/