Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Szárnyas receptek

Chilis-rozmaringos csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A chilis-rozmaringos csirke illatos és ízletes fogás, amelyben a rozmaring frissessége és a chili enyhe csípőssége remekül kiegészíti egymást. A vajjal megkent, fűszeres csirke kívül ropogósra, belül szaftosra sül, így különleges ebéd vagy vacsora készíthető belőle.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A rozmaring leveleit és a chilit finomra vágjuk. A csirkét alaposan megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Kívül-belül megsózzuk.

Fűszerezés

A vajat felolvasztjuk, de csak langyosra melegítjük. Belekeverjük a chilit, a szárnyas fűszerkeveréket, a borsot és az aprított rozmaringot. Ezzel a keverékkel a csirkét kívül-belül alaposan megkenjük.

Sütés

A csirkét tepsibe helyezzük, mellészórjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, majd kevés vizet öntünk alá. Fóliával lefedve, előmelegített sütőben 160 °C-on egy órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 25–30 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.

Tipp

A csirke mellé tehetünk burgonyát vagy zöldségeket is a tepsibe, így együtt sülnek és átveszik a fűszerek ízét. Ha szeretjük az erősebb ízeket, a chiliből bátran tehetünk többet is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is