Elkészítése
Előkészítés
A rozmaring leveleit és a chilit finomra vágjuk. A csirkét alaposan megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Kívül-belül megsózzuk.
Fűszerezés
A vajat felolvasztjuk, de csak langyosra melegítjük. Belekeverjük a chilit, a szárnyas fűszerkeveréket, a borsot és az aprított rozmaringot. Ezzel a keverékkel a csirkét kívül-belül alaposan megkenjük.
Sütés
A csirkét tepsibe helyezzük, mellészórjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, majd kevés vizet öntünk alá. Fóliával lefedve, előmelegített sütőben 160 °C-on egy órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 25–30 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
Tipp
A csirke mellé tehetünk burgonyát vagy zöldségeket is a tepsibe, így együtt sülnek és átveszik a fűszerek ízét. Ha szeretjük az erősebb ízeket, a chiliből bátran tehetünk többet is.
