Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Chilis-rozmaringos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész csirke
  • 5 dkg vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring (vagy szírított)
  • 1 db chili paprika
  • só
  • bors
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése

Előkészítés

A rozmaring leveleit és a chilit finomra vágjuk. A csirkét alaposan megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Kívül-belül megsózzuk.

Fűszerezés

A vajat felolvasztjuk, de csak langyosra melegítjük. Belekeverjük a chilit, a szárnyas fűszerkeveréket, a borsot és az aprított rozmaringot. Ezzel a keverékkel a csirkét kívül-belül alaposan megkenjük.

Sütés

A csirkét tepsibe helyezzük, mellészórjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, majd kevés vizet öntünk alá. Fóliával lefedve, előmelegített sütőben 160 °C-on egy órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 25–30 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.

Tipp

A csirke mellé tehetünk burgonyát vagy zöldségeket is a tepsibe, így együtt sülnek és átveszik a fűszerek ízét. Ha szeretjük az erősebb ízeket, a chiliből bátran tehetünk többet is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/chilis-rozmaringos-csirke/