Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Zöldséges ételek

Churry szószban sült csirke Parmezános cukkini lepénnyel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Főétel: 4 db egész csirkecomb(bőr nélkül:) 100 ml Churry szósz 1 db nagyobbacska paradicsom kockára kis vágva 1 db zöld chili paprika 100 g reszelt mozzarella 1 szál zöld hagyma só Köret: 400 g cukkini (frissen reszelve,sózva,kicsavarva) 100-120 g liszt 50 g reszelt parmezán só, frissen őrölt bors friss bazsalikom levelek(6 levélke) frissen reszelt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2014.07.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

Főétel:

  • 4 db egész csirkecomb(bőr nélkül:)
  • 100 ml Churry szósz
  • 1 db nagyobbacska paradicsom
  • kockára kis vágva
  • 1 db zöld chili paprika
  • 100 g reszelt mozzarella
  • 1 szál zöld hagyma

Köret:

  • 400 g cukkini
  • (frissen reszelve,sózva,kicsavarva)
  • 100-120 g liszt
  • 50 g reszelt parmezán
  • só, frissen őrölt bors
  • friss bazsalikom levelek(6 levélke)
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 1 gerezd préselt fokhagyma
  • 2-3 ek olíva olaj a sütéshez


Elkészítése:

A csirke combokat alaposan átforgatjuk a churry szószban, alufóliával fedjük, majd forró sütőbe tolva 40 percet sütjük.

Eközben kis kockákra vágjuk a paradicsomot és a zöld chilit, vékony karikákra szeljük a zöld hagymát. Mindezt reszelt  sajttal összekeverve gazdagon mérve, a sült  csirkehúsra halmozzuk.

Vissza toljuk a sütőbe immáron grill fokozaton 10-15 percre. Sok finom szaft keletkezik a húsok alatt, ami még porhanyósabbá és élvezhetőbbé teszi az ételt 🙂 Parmezános cukkini lepénykékkel, bizony nem restelltünk “tunkolni” belőle 🙂

A lepényekhez:

Lereszeljük a cukkinit, sózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd alaposan kicsavarjuk.

Sózzuk, borsozzuk, sok szerecsendiót reszelünk rá, vékonyra metélt bazsalikom levelekkel, préselt  fokhagymával ízesítjük. Mindehhez keverjük a tojást, reszelt parmezán sajtot,lisztet.

Serpenyőben olíva olajat hevítünk és kanállal kis halmokat ellapítva, 2-3 perc alatt(oldalanként értve)átsütjük.

Nincs más hátra, mint bezsebelni az asztalnál ülők elégedett mosolyát!

Jó étvágyat 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is