Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1.5 kg csirkehús
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg finomliszt
  • diónyi margarin
  • 2 db tojás
  • 0,5 db citrom
  • só

Elkészítése

A megtisztított, feldarabolt, besózott csirkét a zsírban, egy kevés vízzel olyan puhára pároljuk, hogy a hús a csontról könnyen leváljék. Közben a lisztet összegyúrjuk a margarinnal, egy tojással, csipetnyi sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

Egy darabkát félreteszünk a tésztából, a többit vékonyra nyújtjuk, és úgy bélelünk ki vele egy kis kerek tortaformát, hogy pereme is legyen.

A megpuhult húst kicsontozzuk, kisebb darabokra vágva a kibélelt formába rakjuk, erre egy sor hajszálvékony citromkarikát terítünk, majd befedjük a maradék csirkével.

A csirke levét a maradék tejföllel összekeverjük, és a húsra öntjük. A félretett tésztából egy vékony, kerek lapot nyújtunk, és befedjük vele a tortaformát. A tetejét a másik tojással megkenjük, és a sütőben ropogós pirosra sütjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/citromos-csirke-2/