Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1 cs petrezselyem
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 10 dkg (kukorica) liszt
- 2 tojás
- só
- bors
- fokhagyma por vagy zúzott fokhagyma
- fél dl olaj a sütéshez
- 2-3 citromkarika
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágom és nagyon lazán kiklopfolom. Befűszerezem mindkét oldalát, megforgatom a lisztben, a tojásban és hirtelen mindkét oldalát átsütöm.
A visszamaradt zsiradékon megpirítom a vékonyan felszeletelt fokhagymát, megszórom az aprított petrezselyem felével, pici vizet öntök alá. Az így kapott mártásba visszateszem a húsokat, beleteszem a citrom karikákat és még kb 5-10 percig párolom.
Petrezselymes rizzsel tálalom.

