Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé (egész)
- 1 db citrom
- 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szál kakukkfű
- tengeri só
- bors ízlés szerint
- 3 ek száraz fehérbor
A tálaláshoz:
- 1 tölgyfalevél saláta
- 4 db körte paradicsom
- 20 dkg párolt basmati rizs
- 1 citrom
Elkészítése:
A citromot kifacsarjuk, és lereszeljük a héját. Ehhez önjük az olívaolajat, az áttört fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk.
A megtisztított, leszárított és negyedekbe vágott csirkemelleket egy üvegtálba fektetjük, és meglocsoljuk a páclével, rájuk szórjuk a kakukkfű ágakat, folpackkal betakarjuk és egy-két órára hűtőbe tesszük pácolódni.
Egy teflonserpenyőben a csirkemellek mindkét oldalát megpirítjuk, majd letakarva még 10 percig sütjük. A levét pótoljuk egy kevés fehérborral.
Ha elkészült, salátaágyon, párolt rizzsel tálaljuk.