Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos csirke fokhagymás spenóttal, friss salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 2 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg bébi spenót
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dl víz
  • 15 dkg jégsaláta
  • 15 dkg cikória
  • 15 dkg radicchio saláta
  • 1 csipet só
  • bors ízlés szerint


Elkészítése:

A csirkemellfiléket szeleteljük fel. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk be.

Kis olívaolajat hevítsünk fel a serpenyőben, majd ezen a csirke mindkét oldalát pirítsuk meg.

A csirkékre tesszük a citromkarikákat. A maradék citrom levét nyomjuk bele, és egy kis vízzel öntsük fel. Fedjük le, és vegyük takarékra a tűzhelyet.

A bébispenótot pároljuk meg. Kis fokhagymát pirítsunk, és tegyük hozzá a parajt. Kicsit forgassuk össze, és már kész is.

A salátákat tisztítás után daraboljuk kis kockákra, és tegyük a tányérra. Szedjük mellé a parajt. Tegyük a tányérra a csirkemelleket, rá a citromkarikákat.

A visszamaradt citromos pecsenyelével öntsük le a húst.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/citromos-csirke-fokhagymas-spenottal-friss-salataval/