Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos csirke mangósalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • csirkehús (combok, mell, farhát, szárny...ki mit szeret)
  • bors
  • só
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj

Mázhoz

  • 0,5 evőkanál citromlé
  • 0,5 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál méz

Salátához

  • 1 darab mangó
  • 1 darab avokádó
  • 1 darab paradicsom
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 0,5 citrom leve
  • 0,5 citrom héja
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • só

Elkészítése

A húsokat sózzuk, borsozzuk és a feldarabolt hagymával egy fóliával fedett, olajjal kikent tepsiben süssük addig, amíg megpuhul, majd fólia nélkül, amíg elkezd pirulni.

Ekkor kenjük át/locsoljuk meg a majdnem teljesen kész húsokat a citromlé, gyömbér, méz keverékkel és még 5-10 percre toljuk vissza a sütőbe.

Az avokádót vágjuk félbe, a magját távolítsuk el, a fél citrom levével locsoljuk meg (így nem fog a későbbiekben bebarnulni), kockázzuk fel még a héjában, majd egy kanál segítségével egyszerűen kanyarítsuk ki a puha, vajszerű avokádót.

Halmozzuk egy tálba, adjuk hozzá a felkockázott mangót, paradicsomot, reszeljük rá a meghámozott gyömbért, citromhéjat, végül sózzuk, borsozzuk és öntsük nyakon az olajjal. Keverjük mindezt össze és kész is a mangósaláta.

Kínálhatunk mellé plusz köretet, például quinoát. Nemcsak szép színes, szemet gyönyörködtető, de nagyon egészséges is ez az étel.

Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/citromos-csirke-mangosalataval/