Elkészítése
A csirkemelleket megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd megsózzuk. A citrom levével meglocsoljuk, és egy tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük. Előmelegített, 175°C-os sütőben sütjük.
Amíg a hús sül, a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és egy serpenyőben olajon, kevés sóval megpirítjuk, amíg aranyszínű nem lesz. Hozzáadjuk a megmosott, szárral együtt felszeletelt gombát, majd megszórjuk citromborssal. Ha a gomba megpuhult, beleöntjük a főzőtejszínt, és lassan főzzük.
A csirkéből kisült citromos szaftot egy tálba öntjük, és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet. Ezt a keveréket a tejszínes gombához adjuk, majd összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.
Amikor a csirkemell kissé megpirult, a tejszínes gombát ráöntjük a tetejére. Visszatesszük a sütőbe 10 percre, hogy az ízek összeérjenek.
Köretjavaslat: főtt tészta vagy sült burgonya.
A burgonyát héjában megfőzhetjük, majd olajban elkevert friss rozmaringgal és apróra vágott újhagymával meglocsoljuk. A bevagdosott, sózott burgonyát sajttal megszórva sütőben rövid ideig pirítjuk.
