Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • só
  • 1 db citrom leve
  • 3 evőkanál olaj

Tejszínes gomba

  • 1 fej vöröshagyma
  • 250 g barna csiperke gomba
  • só
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • só
  • citrombors

Elkészítése

A csirkemelleket megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd megsózzuk. A citrom levével meglocsoljuk, és egy tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük. Előmelegített, 175°C-os sütőben sütjük.

Amíg a hús sül, a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és egy serpenyőben olajon, kevés sóval megpirítjuk, amíg aranyszínű nem lesz. Hozzáadjuk a megmosott, szárral együtt felszeletelt gombát, majd megszórjuk citromborssal. Ha a gomba megpuhult, beleöntjük a főzőtejszínt, és lassan főzzük.

A csirkéből kisült citromos szaftot egy tálba öntjük, és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet. Ezt a keveréket a tejszínes gombához adjuk, majd összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.

Amikor a csirkemell kissé megpirult, a tejszínes gombát ráöntjük a tetejére. Visszatesszük a sütőbe 10 percre, hogy az ízek összeérjenek.

Köretjavaslat: főtt tészta vagy sült burgonya.

A burgonyát héjában megfőzhetjük, majd olajban elkevert friss rozmaringgal és apróra vágott újhagymával meglocsoljuk. A bevagdosott, sózott burgonyát sajttal megszórva sütőben rövid ideig pirítjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/citromos-csirkemell/