Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Citromos fokhagymás csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg felső csirkecomb filézve 10 részre vágva 1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve pucolatlanul 2 alaposan megmosott citrom 8 részre vágva 1 szűk marék friss kakukkfű 3 evőkanál olívaolaj 1 dl fehérbor bors só Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyük a csirkecombfiléket egy magas falú tepsibe a fokhagymával, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg felső csirkecomb filézve 10 részre vágva
  • 1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve pucolatlanul
  • 2 alaposan megmosott citrom 8 részre vágva
  • 1 szűk marék friss kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • bors


Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyük a csirkecombfiléket egy magas falú tepsibe a fokhagymával, a citrommal és a kakukkfűvel együtt (a leveleket egyszerűen húzzuk le a száráról, és egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz).

Locsoljuk meg az olajjal, a kezünkkel jó alaposan forgassuk össze, majd rendezzünk el mindent egyenletesen a tepsiben.

Locsoljuk meg a fehérborral, őröljünk rá frissen egy kis borsot,sózzuk meg, fedjük le szorosan alufóliával, és tegyük a sütőbe 2 órára, hogy a lassú tűz jól kihozza és összeérlelje az ízeket.

Ezután vegyük le a fóliát, tekerjük fel a sütőt 200 °C-ra grillezőre, és süssük gyönyörű aranybarnára és csodálatosan ropogósra.

[box style=”info”]Köretnek adjunk mellé édesburgonyából készült pürét.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is