Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Citromos-mézes sült csirkecomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 db csirkecomb 2 db citrom 2 dl méz só őrölt fehér bors bazsalikom (szárított) 1 dl olaj Elkészítése: A csirkecombokat mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és hagyjuk legalább egy fél órát állni. Az egyik citrom levét facsarjuk ki, majd adjuk hozzá a mézet, az […]

Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
KGizi
Beküldte: 2016.06.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 db citrom
  • 2 dl méz
  • őrölt fehér bors
  • bazsalikom (szárított)
  • 1 dl olaj


Elkészítése:

A csirkecombokat mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.

Az egyik citrom levét facsarjuk ki, majd adjuk hozzá a mézet, az olajat, ízlés szerint bazsalikomot, és keverjük alaposan össze.

Ezután forgassuk meg alaposan a combokat a pácban, majd éjszakára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják a húst.

Sütés előtt szintén forgassuk át a combokat, majd helyezzük egymásmellé a tepsiben.

A másik citromot vékonyan szeleteljük fel, majd helyezzük rá a combokra a citromkarikákat. Ezután öntsük rá a visszamaradt pácot, majd fedjük le egy fóliával a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra. (a párolási idő függ a combok méretétől is!!)

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is