Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cordon bleu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 20 dkg kemény sajt
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • só
  • finomliszt
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, majd óvatosan kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságú legyen. Mindkét oldalát enyhén megsózzuk.

Minden szelet hús közepére helyezünk egy darab kemény sajtot, amelyet egy szelet sonkával bevonunk. A hús egyik felét ráhajtjuk a másikra, és a széleit hústűvel összetűzzük, hogy a töltelék sütés közben ne essen ki.

A töltött húsokat először lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába panírozzuk.

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a cordon bleu szeleteket közepes lángon, oldalanként aranybarnára sütjük. Sütés közben figyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a hús külseje hamar megéghet, míg a belseje nem sül át.

A kész cordon bleu-t papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Tipp

A hústű helyett fogpiszkálót is használhatunk, de ügyeljünk arra, hogy tálalás előtt eltávolítsuk. A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk más sajtokkal vagy sonkafélékkel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/cordon-bleu/