A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, majd óvatosan kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságú legyen. Mindkét oldalát enyhén megsózzuk.
Minden szelet hús közepére helyezünk egy darab kemény sajtot, amelyet egy szelet sonkával bevonunk. A hús egyik felét ráhajtjuk a másikra, és a széleit hústűvel összetűzzük, hogy a töltelék sütés közben ne essen ki.
A töltött húsokat először lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába panírozzuk.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a cordon bleu szeleteket közepes lángon, oldalanként aranybarnára sütjük. Sütés közben figyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a hús külseje hamar megéghet, míg a belseje nem sül át.
A kész cordon bleu-t papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Tipp
A hústű helyett fogpiszkálót is használhatunk, de ügyeljünk arra, hogy tálalás előtt eltávolítsuk. A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk más sajtokkal vagy sonkafélékkel.