Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Császárszalonnás csirkemájpörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg császárszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál Erős Pista (vagy erős paprikakrém)
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 5 dl víz
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A csirkemájat vágjuk fel nagyobb darabokra. A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A felkockázott szalonnát tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá az olajat és addig süssük, hogy szép színt kapjon.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és süssük tovább, hogy a hagyma kissé összeessen, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.

Ezután tegyük vissza a tűzre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet, majd takaréklángon főzzük kb fél óráig (a sózással óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós).

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, majd főzzük még kb tíz percig, hogy a máj puhára főljön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen (arra figyeljünk, nehogy sokáig főzzük, mert a máj kemény lesz).

Ameddig a csirkemáj pörkölt fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl a krumplipüré, a kifőtt tészta, vagy éppen a bulgur is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csaszarszalonnas-csirkemajporkolt/